God morgon


Varför säger alltid feta damer som man möter i trånga passager bärandes på en stor låda något i stil med: "det är ingen fara jag är så smal och smärt". Tror de på det själva eller har de upptäckt ironin 15 år för sent?


Korkad eller bara full?


På festen i lördags var det en random tjej som desperat försökte hälla upp mer vin från sin flaska till sitt glas. Hon begrep inte varför det inte kom något, var vinet redan slut?

Nej men korken var påskruvad. Verkligen uppmärksamt.



Festen i lördags


Festen i lördags bjud på en del innovativ och spännande underhållning.
Som Daniel C så klokt skriver: Många har hävdat att ett tekniskt problem tillfälligt hade uppstått med dörren men vi som bevittnade händelsen är på det klara med att det var något personligt.

Bob slog upp en skåpslucka i huvudet på Danny och spräckte således ett ögonbryn. Eller som Bob själv sa: "skyll inte på mig".

Snacka om att "minneslucka" har fått en helt ny betydelse.



Skoskav


God morgon!

Jag lider av skoskav idag. Dessutom är 05:00 way to early att gå upp när jag inte kom isäng förrän typ kvart i midnatt igår. Men jag har säkert sovit 3-4 timmar så jag är pigg och glad!


Dåligt med inlägg, inte nu längre


1 bra sak: 3-0 seger med Furuby och målskytt igen.
2 dåliga saker: musen till min laptop har lagt av. Samt att mjölken är slut så jag måste, med 90 minuter fotboll i benen, gå till Statoil och köpa mjölk. Först går jag till Sara och lämnar lite böcker, nämde jag att jag ska stiga upp om 6 timmar?




Lufta vin?


Var går gränsen för att lufta ett vin? Ponera att jag häller upp ett eller två glas vin vid 23 snåret dag ett. När är sista tidpunkten som det är okej att dricka dem? Är det okej att dricka dem säg, 18 - 19 timmar senare? Eller är det bara äckligt?



Danskar som kopplar el


För ett tag sedan var jag ju i Danmark. Det var ett kombinerat träningsläger och festläger. På det hela taget gick det ganska bra. Förutom att det är så otroligt många danskar i Danmark. Så här såg det ut på hotellet.

image62


Jag skulle aldrig låta en dansk gör mina elinstallationer.




Ironi


Den gode Marcus i mitt fotbollslag berättade för mig vad ironi är. För några år sedan, precis innan stormen Gudrun faktiskt så skulle hans granne såga ner några träd så att dom inte skulle blåsa ner och skada bilar, hus eller annan egendom. Sagt och gjort.

Det är bara det att han sågar ner ett av träden så att det faller på Marcus bil, som naturligtvis blir totalkvaddad.




Suger på, karamellen


Jag ringer coach. Kanske lite bakgrund först: jag råkade göra det avgörande 2-1 målet i gårdagens segermatch mot Madesjö IF. Coach säger något i stil med:

"... själv då? du suger på att vara matchvinnare"

Jag undrar lite smått vad i katten han menar med det. Han menade suger på karamellen så att säga.



Kung eller drottning


På lunchen idag funderade Anders på när vi får en ny regent i Sverige.

När tar Victoria över tronen egentligen? Är det någon särskild ålder typ eller?

Japp!



God morgon


Hört och sett på bussen: Daniel kliver på sist av alla på hållplatsen. Det visar sig att han inte har något busskort eller några pengar. Desperat ber han busschauffören om att få betala i efterhand eftersom han måste med tåget till jobbet. Busschauffören är dock inte på sitt bästa humör utan säger:

"Det skulle du tänkt på innan" Sedan stänger han dörren och kör iväg utan Daniel.



Dörren


Jag är något "modernt samhälle"-skadad. Troligen är jag inte heller ensam om det. Låt mig förklara vad jag menar:

Igår gick jag till ICA. Framme vid ingången går jag rakt fram och förväntar mig att dörren automatiskt ska öppna sig åt mig och visst. Det brummar till lite och dörrarna börjar öppna sig, men inte mer än några centimeter.

Jag fortsätter däremot precis som vanligt och går rakt in i dörren.

Vittnen till händelsen hävdar att dörren tillfällit fått något tekniskt fel, men jag vet att det var något personligt.



Bussjakt


Tåget var, som vanligt, sent hem idag. Och, som vanligt, går bussarna samtidigt mot mitt hem. När tåget stannade på perongen gick bussen. Jag fick springa till nästa hållplats för att hinna med.

Det är kanske 150 meter. På den vägen hann jag nästan bli påkörd av en bil, en buss, en cykel. Dessutom blev jag ganska anfådd.



Telefonmöte


Hela min avdelning vet när jag har telefonmöte.

Det är nämligen då jag irrar runt mellan alla mötesrum och försöker komma ihåg vilket av dem som jag har bokat.



Svensktoppen, igen


Varför.... och HUR?

image61



Att åka tåg med Pete


Idag åkte jag tåg med bland annat Pete. Att åka tåg med Pete är en upplevelse. Det är ofta en väldigt trevlig upplevelse. Det enda problemet är att Pete är stor som ett mindre hus. Dessutom sitter han på ryggen. På det hela taget blir det oftast så att hans knän är ett litet fåtal centimeter från mitt säte när vi sitter mitt emot varandra.

Om alla på tåget tog lika stor plats som Pete skulle det behövas tre tåg.



Hört ikväll

... och när hon fick canser rakade han också av sig huvudet.



IT support


Jessica på jobbet hade problem med sin laptop och tog hjälp av en av alla våra IT-tekniker från vår helpdeskavdelning. Diskusion går något i stil med:

Jessica: Alltså jag får sånna här blåa felmeddelanden när jag har datorn borta från dockan
IT snubbe: Jaha ja, du menar när du tar bort och sätter i datorn i dockan
Jessica: Jag får dem hemma också, när jag har datorn lös kan man säga
IT snubbe: Okej, men har du det ofta?
Jessica: Jag vill ju kunna använda datorn när jag inte sitter vid skrivbordet också

Johnny: Det är väl lite det som är poängen med en laptop?

Jag antar att jag inte är särskilt populär på helpdesk... heller.




Frallor


Häromdagen fick jag en verklig  återupplivande uppenbarelse. Alla enheter på mitt jobb får en frukostmacka, en halv fralla eller en macka med, oftast, ost. Det hanldar om tre olika sorters frallor, en vanlig halvgrov, en grov macka och en luft-fralla. I mitt enfald uppfattade jag det som att de olika sorterna turades om, lite slumpartat, att vara min frukost.

Men icke!

Flera lärda källor har upplyst mig om att den vanliga frallan kommer på måndagar, tisdagar och fredagar. Den grova mackan är på torsdagar och luftfrallan serveras på onsdagar.

Jag är verkligen glad att jag fått veta detta!

image60




Döv


Jessica på mitt jobb har verkligen humor. Hon är döv på ena örat. Igår när Göran hetsade henne lite om hur det gick med hennes hus, frågar jag henne om hon verkligen tolererar sådan snack från Göran. Hon sa självklart:

Jag lyssnar ändå inte på det örat.



Hemma


Idag behövde min kropp sova lite längre än vad jag ville. Det resulterade i att jag råkade missa tåget men jag kunde arbeta hemifrån idag, som tur väl var. Nu sitter jag här och brottas med Photoshop för att göra ett snyggt utbildningsmaterial. Måste erkänna att det var ett litet tag sedan jag sysslade med sånna här saker. Fick också ett mail i morse från en kollega om den där artikeln i Aftonbladet angående foppatofflor, men gud va det mailet var sent ute...


Japan kräver ny Foppatoffel


Jag läser på Aftonbladet att Japan kräver ny Foppatoffel. Oron börjar självfallet att gro i mitt inre. Jag klickar snabbt på länken och reciterar texten i artikeln.... Det visar sig, till min och många andras lättnad, att det handlar om kritik mot Foppatoffeln och absolut inget annat. Läs själv.



Skicket på boendemiljön


Tidigare har jag utrönt att min lägenhet högst troligt skulle klassas som en smärre katatrof. Så är inte längre fallet, nu skulle denna samma utan vidare tvivel bedömas som två eller möjligen tre, fyra något större katastrofer. Måste verkligen städa upp den värsta röran.



På lunchen?


Anders på mitt kontor jobbar inte efter devisen: planering är en god sak. Vid 11:40 idag hör jag hur han ringer ett samtal till frisören:

Anders - Hej jag tänkte att jag skulle vilja boka en klipptid hos er
Frisören - (Troligen något i stil med) Det går bra, när då?
Anders - Idag vid lunch, eller är jag lite sent ute?

Nej då gott om tid, säkert en kvarts framförhållning. Hur det gick? Han fick en klipptid, såklart.




88


Jag köpte en glass efter lunchen. Det var en 88:an. Den kostade 13 kronor. Tjejen i kassan på Willys gav mig 88 kronor tillbaka på min hundralapp, även om jag egentligen alltså bara borde fått 87 kronor. Någonstans i hennes huvud blev något fel tror jag.

För övrigt borde 88:an kosta 12 kronor så att man alltid får 88 kronor tillbaka.



Dilemma


Jag uppskattar våren. Inget snack om det. Men:

Nu är det den där tiden på året då det är i det närmaste 15 graders skillnad mellan när jag åker till jobb och när jag åker hem. Det innebär att valet av jacka blir mycket svårt. Frysa på morgonen eller svettas på eftermiddagen.


Jag behöver en lösning, kom och ge mig en lösning.



Nordstan


Jag och Andis gick till Nordstan när jag var i Göteborg. Han skulle lämna nån nyckel till sin flickväns väninna. Utanför Åhlens stannar vi och han ringer henne för att berätta att det är där vi väntar. Efter några minuter ringer hans telefon och en lång diskussion, angående var den ena eller den andra stod någonstans, påbörjas. Jag stod bredvid Andis och jag överdriver inte det minsta när jag säger att jag sträckte ut armen och tog en tjej som stod och pratade i telefon på axeln.

Andis och väninnan stod uppskattningsvis på en hästlängds avstånd och letar efter varandra. Tur att jag var där, annars hade de troligen inte hittat varrandra ännu.




Sportbutik


Följande scenario utspelade sig på Team Sportia i Växjö, cirka 1758 idag:

Två Team Sportia anställda står och diskuterar nya färger på foppatofflor:

"Kommer dom in i några nya fräcka färger?"
"Nej det är nog bara de vanliga"
"Foppatofflor? Ska ni inte sluta sälja dom snart!"

Det sista var det jag som sa. Efter en handfull underliga blickar och ett och annat höjt ögonbryn blev det entydiga svaret: nej.

Jag tror att jag är grymt omtyckt på en av stans sportbutiker.

image59






Resa


Nu sitter jag på den där bussen mellan Helsingborg och Älmhult igen. Tippar på att jag har 5 timmars restid idag. Åtminstone kan jag jobba både ner och hem från Helsingborg. Jag vill inte ens tänka på hur många timmar jag spenderat/slösat på bussar och tåg eller hållplatser och väntsalar den senaste tiden.

Jag kanske ska sälja min lägenhet och bo i en väska?



Hört på tåget mellan Hässleholm och Helsingborg


Två personer som på något sätt verkar känna varandra har denna konversationen:

"Åå har du klippt dig?"
"Ja"
"Vad fint och du har gjort det kortare ser jag"


Frågan uppstår: kan man klippa sig och få längre hår?



God morgon


Idag är jag i Helsingborg. Det var dock tämligen nära att jag missade  tåget som tog mig ner hit. Bussen var sen och världens mest uppstressade busschaufför körde. Han skrek saker som: "nej nej ni behöver inte

betala", "skynda er in!", "det är väl inte någon som ska av vid torget??".

Sen körde han en genväg så jag hann faktiskt med tåget.



Hört på nån spårvagn nånstans (troligen Göteborg)


Killen, Peter, som hade inflyttningsfesten i Göteborg hade koll på det där med Småland. När vi åkte spårvagn in mot stan försökte jag ihärdigt att få samtliga resenärer att vissla saltkråkan tillsammans med mig. Det gick sådär, några stycken hakade på men sedan var det någon revolutionär person som började sjunga schlager istället.

Peter - Men det där är ju Astrid Lindgren
Johnny - Japp
Peter - Hon är också från småland va?!
Johnny - Just precis
Peter - Japp jag har koll, jag har varit där nere i Vimmerland


Vimmerland alltså, jag ska försöka hitta det på min lokala karta...




Tillbaka


Jag är hemma från Göteborg nu. Det har ju inte varit lätt att blogga från sveriges framsida, eller baksida beroende på vem jag frågade. Varför var det svårt att blogga då? Jo för att Andis inte hade någon dator. Lever han på 1400-talet undrade jag. Jag skulle inte klara många dagar utan dator.


Är det han eller mig det är fel på?



Hör igår


Hört i baren på stallarna:

Johnny - "Två vad som helst tack."
Bartendern - "eeeh jaha?"
Johnny - "Ja två vad som helst tack"
Bartendern - "okej... jag ska se vad jag kan göra"


Det visade sig att vad som helst tydligen kan vara olika saker om det hamnar i två olika glas.




Göteborg


Jag har hamnat i Göteborg... till min stora besvikelse och mitt stora förtret heter inte en enda av gästerna på festen här Glenn. Dessutom har jag inte hört ett ända "Göörr". Däremot har det varit ett och annat "la". Vidare
 trodde jag att Göteborg var de dåliga ordvitsarna hemstad men, som vanligt kan man nästan säga, är det jag som står för de flesta riktigt riktigt dåliga ordvitsarna.



Hört i kön på utstället


Stallarna är ett uteställe på campus. Tony står i kön och säger följande:


"Jag går före dig om du ska gå efter mig"

Verkligen pedagogiskt...

Dagens ungdom!


Jag trodde det fanns hopp när jag skrev detta. Men idag hörde jag en femåring på Team Sportia säga:

Mamma mamma kan jag få nya foppatofflor mamma!?

Japp, det är kört för mänskligheten. Foppatoffeln är det värsta som någonsin har skapats av människor för andra människors fötter.



(G)UUURK!


Var nyss och åt lunch. Det var gott. Förutom en sak, och den saken var det äckligaste jag någonsin har ätit tror jag, lukten ligger kvar i min näsa och har verkligen satt sig i lukt-minnet. Gurkan smakade avskyvärt! Den måste varit rutten eller något. Enligt köket var den marinerad i sesamolja och kryddor men jag är ganska, och med ganska menar jag väldigt, säker på att det var något fel på den! UURK!


Festen ikväll


Carina frågade mig om jag ska gå på festen som ska vara på min gamla avdelning.

Carina - Ska du på festen ikväll eller?`
Johnny - Nje det blir nog inte så
Carina - Inte det, men du skulle väl det från början
Johnny - Ja fast jag har inget sätt att ta mig dit
Johnny - eeh ja och sedan är jag inte välkommen heller...


Verkligen jobbigt


Något som verkligen är jobbigt är detta:

Att stå och vänta på tåget och precis när det kommer inser du att det kommer att stanna med en dörr rakt framför dig, glädjen börja bubbla upp, men det visar sig att just den dörren av en helt okänd och troligen tveksam anledning är avstängd.

Det är verkligen jobbigt.



Upptagen, pyttsan


Jag ringde min vän Andis nyss. Han gav mig the old upptaget-tonen. Jag ringde igen, samma sak. Jag ringde igen, upptagetton. Jag gjorde samma sak ungefär 9 gånger till. Sedan måste han tröttnat på mig och lät helt sonika telefonen ringa. Jag lämnade ett meddelande på hans mobilsvar.

"Jag hoppas du har en tjej där, annars finns det INGEN anledning att koppla bort mig. Puss."

Jag gissar på att Andis är lite putt nu.

image58




Biljetten


Det var ju som bekant galej i helgen som gick, studio54 för att vara mer precis. För att få tag på biljetter dit var du tvungen att köa i ungefär 4 timmar, trängas bland hundratalet andra sugna för att slutligen behöva göra själva affären inne på en av universitetets toaletter.


Nu har jag upptäckt att jag har kvar min biljett. Vad i hela friden handlade då köandet om?


image57

Ja, exakt


Jag fick ett mail från Kina med lite olika bilagor, bland annat en Excel-fil med hotellinformation, det är bara det att jag inte förstår kinesiska! Så jag är en aning osäker på vad jag ska göra med den.

image56



God morgon


Morgonens lärdom: sitt inte närmast gången på tåget.

En herre som gjorde detta misstag fick ungefär en halv kopp, jag antar: väldigt varmt, kaffe över sig när en orutinerad tågåkare, utan lock på kaffemuggen, vinglade till när tåget åkte genom en kurva. Resultatet, en dam som skämdes, en herre med kaffefläckar och en leende tågvagn. Tyvärr lyssnade jag på The Artic Fire så jag missade själva konversationen som uppstod, man kan inte få allt.



Ägg igen


Hört från Baronessan:

"Alltså min värsta mardröm är att bli ägg-intolerant"

Jag väljer att avstå från kommentarer och hänvisar sonika HIT.
(heter det verkligen ägg-intolerant förresten?)



Tack, tack, tack



Emelie fyllde år igår. Hon önskade sig en särskild sorts vinglas. Det är ju en bra önskan, saken var bara en att hon förmodligen önskade sig samma sak av alla hon kände. Således stod hon där och öppnade present efter gåva med exakt samma innehåll.

Hon verkade glad och det är väl det mest viktiga.




Sopa eller såpa



Jag tror att min lägenhet skulle få en ganska kraftig reprimand om hälsovårdsmyndigheten skulle göra en inspektion här. Det är således dags att ta tag i saker och ting.

Frågan är bara: tar såpa bort disk, stök och kläder i ansenliga högar?

image55


Svensktoppen


Jag blev uppriktigt glad i måndags när jag läste veckans svensktoppen i Metro. Där stod det nämligen att

Helen Sjöholm med Benny Anderssons Orkester - Du är min man

inte var med på listan. Fest tänkte jag! Började fundera på vilken tårta jag skulle köpa för att bjuda avdelningen på denna högtidsdag. MEN det visade sig att Metro bara publicerar topp 8 (av 10) placeringar. Varför? Ja jag antar att det är för att spara in lite utrymme.

Nu går låten istället in på sin 198:e vecka. Ja 198!



System-humor


Det visar sig att vi har humor på IKEA. Jag jobbar delvis me datt byta ut gamla datorsystem mot nya fantastiska datorsystem. Ett av systemen som vi planerar att byta ut heter BILL, hela det projektet går under namnet KILL BILL.

Sådana saker lyfter mina dagar.



Härlig försening


God morgon, jag tog lite sovmorgon idag och landade på jobbet vid 9. Som vanligt var tåget lite försenat men jag är hemskt glad att jag inte skulle åka till Kalmar med 07:33-tåget. Följande information fanns på Växjö station imorse:

Avgång: 07:33
Tåg mot: Kalmar
Ny avgångstid: 19:54
Spår: 2

12 timmar och en kvart försenat alltså...

Post-gång

Erika har varit i Egypten och lovat att skicka ett vykort...

Johnny - Förresten så verkar postgången lite seg i Afrika
Erika - Jo det verkar som det
Johnny - Jag har ännu inte fått mitt vykort ännu...
Erika - Men du, de rider ju för fasen på kameler därnere, klart de tar tid
Johnny - Jag kan förvänta mig ett vykort när det ligger kamelbajs utanför porten då alltså

image54

Utvisad



Idag visade det sig att världen är bra liten, något som tidigare har behandlats i en rad både vetenskapliga och något minde vetenskapliga skrifter.
En bekant, Philip, till mig visade sig vara god vän till målvakten och en av backarna i det fotbollslag från Blekinge (Hörviken) som min nuvarande tränares pappa är assisterande tränare i och som vi mötte i en träningsmatch som vi vann med 2-0 för en vecka sedan.

Just det, både backen och målvakten som min Philip blev utvisade i matchen vi spelade. Just snyggt att jag tipsade honom om att spela i Furuby nästa säsong...

image53

Monopol

I helgen var jag alltså ute på både fredagen och lördagen och stimmade runt på det lokala studenthaket. Lördagen bjud på en härligt underhållande Emelie. Alltid lika skoj att träffa henne, hon fyller förresten år idag så säg grattis! Bland annat alnalyserade hon sina möjligheter att vinna över en kille till sig genom att yttra de smått klassika orden:

"Men hans flickvän är ju tråkig, jag kan inte konkurrera med det"



IFK

Jag kollade lite på fotboll på TV häromdagen.

Detta hördes från publiken under matchen Göteborg mot Norrköping:

"IFK IFK IFK"

Undrar vilket lag den publiken höll på.

Horoskopen i metro

God morgon!
Jag har funderat lite över horoskopen i metro. Okej horoskop är i allmänhet ganska vaga, det ligger i deras natur men någon gräns måste det väl finnas? De två senaste dagarna har det stått:

"Inget går bra till en början"
och
"Ha kul med dina vänner"

Det borde ju passa in på ungefär 100% av befolkningen.

Ska det vara så?

Jag förstår inte vad det är för fel på länstrafiken i kronoberg! Hur tänkte dom när dom la tidtabellerna? Om tåget är mer än 5 sekunder försenat tar det 50 minuter innan jag är hemma. Något har gott fel! Det går ingen buss på 30 minuter sedan går det två samma minut. Såja, nu är jag lugnare.

BMI

Efter en lång diskussion om Anders övervikt och huruvida BMI borde vara ett godkänt sätt att mäta fetma på eller inte dyker helt oväntat en fjärde part in i samtalet. Från gruppen bredvid hör vi följande:

"Att det alltid är alla mot dig Anders, tar du inte det som ett tecken på något?"

Förklarar ett och annat

På tåget imorse klargjordes en del saker som länge hängt i luften när det gäller två saker som ofta hänger ihop, SJ och förseningar. Antingen var lokföraren full, ny, revolutionär eller helt enkelt inte påläst om SJ och deras anti-information-policy ty han brydde sig faktiskt om att informera oss passagerare om vad som hände.


Han sa bland annat: "Vi kommer att bli stående här en stund, jag vet inte hur länge för det är ingen som svarar på trafikledningen"


Ingen som svarar på trafikledningen? Inte konstigt att järnvägen brakar ihop om trafikledningen har sovmorgon!


Dement?

God morgon!
Hela förra veckan såg jag fram emot idag. Dagen då jag skulle vinna i badminton över bob. Men vad händer? Självklart har jag en vag känsla hela morgonen att det var något jag skulle komma ihåg men naturligtvis vet jag inte vad. Nu vet jag. Jag har glömt allt hemma så badmintonen blir inställd, just snyggt!

Arbetare

Finns det något som skriker "Jag är en kroppsarbetare!" än en macka med prickig korv på?

image52

Sympatisk tant

Häromdagen gick jag en snabb vända på stan när jag råkade överhöra ett telefonsamtal mellan å ena sidan en överviktg, rökande tant oh å andra sidan den som pratade med henne. Det jag hörde var ungefär: "Då förlåter jag dig aldrig, hör du det! Jag förlåter dig aldrig, tänk på det".

Tycker att hon verkade vara väldigt sympatisk.

Vilket språk sjunger hon på

Trots att det var studio54 tema igår smög det sig in lite mer modern musik på förfesten. Den moderna musiken och det klena utbudet har ett samband med att min externa hdd har en svår period i sitt liv och frågan är om han orkar så länge till. Låten som var på igår var iallafall Annika Norlin - Allt som är ditt. Plötsligt säger Sara:

"Men hallå, den här låten har ju Säkert! gjort på svenska"

Precis Sara det är den som vi lyssnar på.

Dagen

God morgon! Eller egentligen har jag varit upp sedan 8 för att spela fotboll men för en gång skull spelade vädret i Växjö-land mig rätt i händerna. Snö. Matchen blev inställd men det blev lite fotboll iallafall, men på en helt annan nivå. Nu är jag hungrig så det blir mat, f.ö. tror inte baronessan att det har funnits dinosaurier, och det är lite synd för jag hade gärna ätit en nu.

image51

Studion

Hemma från studio 54 och jag undrar var hypen kommer ifrån. Vaktkvinnan sa att fylleriet var värre än vanligt men jag vet i katten. Coach var där men han borde inte dra upp hypen sååå mycket. Det ända jag kan komma på är att det gick väldigt och ovanligt många glas i golvet som splittrades som i ett litet fyrverkeri, men är det verkligen det som har skapat hypen?

Vem sitter på bussen?

Gissa vem som sitter på bussen på väg hem från tåget? Självklart är det "försov sig mannen" och vad pratar han om? Du läser mina tankar, han pratar om hur han försov sig imorse. Just snyggt med tanke på att jag satt och halvsov hela vägen på tåget. Han är min nya Lex Luthor, "försov sig mannen".

Väntan på telefonmöte

Nu sitter vi här och väntar på ett telefonmöte. Det verkar som att det här med olika tidszoner är alldeles för svårt för oss. Men vi är duktiga på att vänta.

Nya linser

Jag var hos optikern igår och fick nya, fantastiska, linser. Dom är tydligen gjorda av silikon och andas mycket bättre än mina gamla linser som av allt att döma hade astma. Jag kan tydligen till och med sova med dem, om de vill sova med mig är dock en helt annan historia.


Telefon

Hört på kontoret idag:

"Har du en sladdlös eller en bärbar telefon"

Jag undrar vilken som är smidigast? F.ö. tror jag att jag ska skappa en sladd-mobil...


Försov sig mannen

På bussen imorse var det en kille som berättade för alla han kände, och kanske även för folk han inte kände, att han minsann hade försovit sig en timme. Berättandet pågick hela vägen från hållplatsen till resecentrum, säkert sa han det 4 gånger. Jag tycker att det borde vara förbjudet att prata om att man har försovit sig, förstår han inte hur han frestar mig?

Horoskop

Såhär stod det i mitt horoskop igår:

"Världen är hård"

Hur ska jag tolka det?

Gör en meningslös test vettja

23

 

http://www.howmanyfiveyearoldscouldyoutakeinafight.com/

Vem har gjort den hemsidan och vilka motiv har han/hon/dom?


Bra idé

"Väpnade rånare slog till mot kontantlöst bankkontor i Älvsjö"

Helt fantastiskt vilka dåliga idéer som människor kan komma på, undrar hur den planen tog form?

Tågnödig

Allt var som vanligt på min hemfärd idag. Tåget var försenat, SJ gav ingen information, det var trångt och så vidare. Det enda som egentligen var speciellt var att hela vägen från Älmhult till Alvesta var det upptaget på toaletten och kö, det var med stor säkerhet 10 personer som gick på toaletten på knappt 20 minuter.

Vad utlöser en sådan kedjereaktion? Gratis kaffe? Flockbeteende? Jag vet inte men jag vet att jag inte går på tågtoaletten om det inte är väldigt akut.

Optimister

Att folket på SJ är obotliga tidsoptimister visste jag sedan tidigare, det kommer många inlägg om personalen på Sj och om SJ i allmänhet i framtiden. Idag fick dock tidsoptimismen en helt ny dimension!

Osby15:51 Beräknas 16:3015:52 Beräknas 16:30  
Älmhult16:01 Beräknas 16:3116:02 Beräknas 16:31


En minut alltså mellan Osby och Älmhult. Enligt mina, tveksamma, beräkningar innebär det ungefär 1200km i timmen. Kör hårt SJ!

Vad gör han?


Vi var fem personer från avdelningen som lunchade idag. Fridfullt satt vi och åt när Göran råkade smälla knät i bordet så att bestik, glas och tallrikar skramlade till ordentligt. Självklart frågade jag de andra vi bordet:


"Vad GörHan?"


Ibland undrar jag hur dom står ut med mig.


Dimma

Det var väldigt dimmigt imorse vill jag lova. Jag tror inte att jag såg 20 meter framför mig och detsamma gällde min busschafför. Vid varje hållplats blev det en tvärnit när han upptäckte att det stod någon där och ville åka med. Men jag är lika glad för det, ett par tvärnitar på morgonen gör ju bara att jag vaknar.

Ingen bild här, det känns lite lönlöst att fota dimma.

God morgon!

God morgon. Idag har jag ett väldigt fullt schema. Klipptid, Telefonmöte, Utbildning, Optiker, Telefonmöte. Men jag är laddad och det kommer att bli toppen tror jag. Eventuellt kommer jag vara sjukt trött när jag åker hem vid 19-20 tiden. Men förr jobbade jag 930-2100 fem sex dagar i veckan så jag ska nog klara detta också.

Solglasögon

Jag köpte solglasögon idag. Jag har inte köpt solglasögon på några år. Det är nämligen så att jag tidigare har letat efter ett par solglasögon som var snygga och som passade mig. Nu har jag förståt bättre, så många kritierier kan man inte ha när man ska köpa solisar. Jag ändrade mina krav och bestämde att de jag skulle köpa måste vara bruna. Nu är jag ganska nöjd ägare av ett par bruna solglasögon!

Ägg

Baronessan är magsjuk eftersom hon har ätit saker med ägg i, tillexempel ägg, majonäs och skagenröra. Saken är att hon mår jättedåligt av ägg och när hon mår så dåligt kan hon inte äta något. Om man inte äter något så blir man hungrig. Baronessan är som ett led av ovanstående argumentering hungrig, vad är hon sugen på då? Jo ägg såklart, ibland vill man läxa upp henne ordentligt.

image50

Fel knapp

Någon tryckte helt klart på fel knapp på tåget idag för plötsligt börjar högtalarna basunera ut ett meddelande om bagage på danska. Och vi vet alla vad vi tycker om danska, just det! USCH! Pölsesnack!

Lunch och utrymning

Jag, Göran och Lina åt lunch idag. Fridfullt tog vi för oss i den härliga buffén som erbjöds. Ungefär en minut efter att vi satt oss på våra platser med överfulla tallrikar börjar ett högt tjutande ljud att ljuda. Brandlarmet. Härligt. Efter 10 minuters utrymning och diverse logistika förfarelser fick vi återgå till vara dåmera lagom avkylda maträtter.

image49

Studentkåren och adresser

Jag fick mitt studentkort idag eller fick och fick. Det hade skickats till mina föräldrar. Inbetalningskortet skickades till min riktiga adress men själva kortet som jag betalade för skickades till mina föräldrar. Varför? Som extra bonus hade studenttidningen skickats till båda min och mina föräldras adress. Jag undrar hur studentkårens adressregister ser ut.

vilket språk ska jag välja?

Jag har lite svårt för det här med att prata bara ett språk åt gången. Eftersom vi pratar både svenska och engelska på mitt jobb händer det frekvent att jag blandar dessa båda språk. Några exempel på det är:


"Kolla, där står det: Eighty sju!"
"Är det när vi crossar bron"


Ännu så länge har jag inte fått in tyskan i mitt vardagsspråk...


Framtiden

Joel på mitt jobb är en riktig siare. Det är bra. Med hjälp av honom kan vi enkelt förutspå vår arbetsbelastning över tiden. Bland annat så har han sagt: 

"Jag fick ett så konstigt mail imorgon"

Underbara framtid


Barnomsorg 2

Lina berättade för mig att hon tagit hand om 15 dagisbarn på en skolresa till skansen. Jag blev djupt imponerad. Men Lina sa att det var lugnt och att hon var redo att bli 15 barnsmamma.

Jag - Då får du nog sätta fart om du ska föda fram 15 ungar
Lina - Jag kan få tvillingar varje gång, så hinner jag
Jag - Fast då kan det ju inte bli 15 barn
Lina - äää en av dem får väl dö då.

Man måste nog vara hård och besynnerlig om man ska bli 15 barnsmamma.

Barnomsorg

Uppsnappat på tåget mellan Helsingör och Kalmar

Mamma till 4-5 åriga dottern:

"Nu håller du dig nära oss när vi går av tåget, du vill väl inte att det ska gå som det gick i Köpenhamn!"

Skönt att höra tycker jag.

Kock?


Jag skulle inte låta Anders på mitt jobb laga maten på till exempel min födelsedagsfest. Sanningen är att jag förmodligen inte skulle låta honom laga mat åt mig i något sammanhang, samtidigt skulle jag rekommendera de aldra flesta att undvika hans mat. Vad grundar jag då detta på? Jag grundar det på följande uttalande:


"Jag kryddade med sånt där vitt, vad heter det? Ja just det, Vitlökspuder"

image48

Bra eller inte så bra

En kollega skulle till banken på lunchen för att förhandla om sina bankavgifter, låter kanske sjukt tråkigt och det är det också. När han kommer tillbaka frågar jag honom hur det gick var på följande dialog tar plats:


Jag - Hur gick det?
Han - Jo det gick bra.
Jag - Berätta mer
Han - Fast han var inte där
Jag - Vem, han du skulle förhandla med?
Han - Han gick precis när jag kom


Det tycker jag är en ypperlig definition på bra.


Penntjuv

Idag har det uppdagats att Anders har stulit en penna av mig. Vidare konstaterade Joel att hans pennor fått ben och hamnat i Anders pennhållare. Dessutom erkände Anders att hans favoritpenna egentligen är Carinas. Någon är smått kriminell, eller som Anders själv sa: jag lånar bara.

image47

Mina Asiatiska kollegor är bra på språk

I will be responsible for the Asia rolled-out countries in future.

I appreciate your kind support in advance for the future cooperation. If you have
any question or concern, please feel free to contact with me.

Jag känner att mina engelska skills inte räcker till här!


Lära av min misstag

Det är inte en bra idé att vakna 05:50, känna sig oväntat pigg och tämligen vaken, och ta beslutet att somna om i en sisådär 20-25 minuter. 06:12 Kände jag att det var dags att skruva upp tempot om jag skulle hinna med bussen till tåget till jobbet. Men det var egentligen aldrig någon fara, jag hade säkert 3-4 sekunder till godo.

100 Höjdare

Fredrik och Filip fortsätter sitt segertåg genom USA om typ 30 sekunder. Okej det är kanal 5 men ge det en chans =)

Problem med kommentarer

Jag har förstått att somliga går med trasiga skor, andra har problem med att lämna kommentarer på bloggen. Johnny vill gärna hjälper er som har problem, skriv en kommentar så lovar jag att följa upp, reda ut och lösa er problem.

Hemgång

Klockan närmar sig 18 och det har blivit dags att gå hem. Imorgon blir det en 7-16 dag vilket innebär 06:06 tåget. Härligt med sovmorgon ända till klockan 05:00!


Hos optikern

Jag behöver nya linser.

Jag - hej jag vill beställa tid, eller nya linser menar jag
Karolin (optikerassistent) - Ja okej, vänta lite
Jag - visst det blir fint
Karolin - jag ser här att du inte har varit här sedan 06
Jag - Va? Det verkar konstigt
Karolin - Har du haft någon annan optiker
Jag - nä
Karolin - Du kanske har skiftat mellan glasögon och linser
Jag - Nä
Karolin - Inte? Vi kanske har gjort ett fel här men det ser inte ut som om du har varit här sedan 06
Jag - det kanske stämmer, ett år går så fort nuförtiden
Jag - Men jag vill köpa den här linsvätskan iallfall.

Anders föryngrar språket III

Anders upphör aldrig att förvåna:

"Maler du kaffet själv? Har du egen mal?"

- Anders filosoferar om kaffekvarnar

image46

Läraren, en förebild?


Jag har under en längre tid hävdad att dagens ungdom är förstörd, bortskämd och allmänt misslyckad.
Imorse fick jag lite av en uppenbarelse. Vad är orsaken till förfallet bland de unga av idag? En herre i 45-50 års åldern som jag råkar veta tjänar sitt levene som lärare visade prov på var ungdomen snappar upp sitt dåliga beteende. Först trampar han mig helt uppenbart på foten på stationen i Växjö. Blir det någon ursäkt undrar du? Svaret är nej, torts att han tittar ner och ser att han trampat på min fot och sedan tittar upp och ser att jag också uppmärksammat det hela. Han viker undan med blicken och börjar prata med sitt sällskap. En enkel ursäkt var tydligen för mycket för denna man. Fy säger jag!


Som grädde på moset visar samma herre ännu ett tecken på dålig uppfostran när han helt sonika tränger  sig in på tåget långt innan de som skall ta sig av har kommit ut.

Bedrövligt var ordet.


Gay? Nej...

Hört hemma hos Bob:

Bob pratar i telefon med Lolo och Jag känner mig lite uttråkad så jag passar på att öppna och titta in i diverse utrymmen i Bobs lägenhet.

Bob - "Vad gör du i min garderob?"
Jag - "Jag tänkte jag skulle komma ut"

Nåja.

För liten?

Ibland undrar jag om Växjö är mindre än en skolåda. På vägen till och från Netto träffade jag 4 personer som jag hälsade på/pratade med. Och då har jag ändå tvättat bort det mesta av mina sociala skickligheter.

Än finns det hopp!

Dagens industri skriver:

"Crocs, bolaget bakom den populära "Foppatoffeln", har tuffa tider på börsen. Sedan toppnoteringen i oktober, då en aktie kostade nästan 70 dollar, har bolagets börsvärde minskat med nästan tre fjärdedelar. Nu tror börsproffsen att plasttoffelns storhetstid är över."

Alltså om vi bränner alla foppatofflor som hittills har sålts och företaget som tillverkar dem går i konkurs finns det en mycket bra anledning till att korka upp champangeflaskan som jag har liggandes i kylen!

image45

Lagom tid

Många har hävdat, med vissa poänger, att 1130 är en fullkomligt lagom tid att stiga upp en söndag. Andra rön pekar på att det är alldeles för tidigt, jag är beredd att hålla med.

Omvänt?

Hör på förfest här hemma:

- Du dricker ju så långsamt att du hinner bli bakfull innan du bli full

120 minuter

2-3 timmar på ett gräsfält i centrala Blekinge, kan det bli bättre? Ja det kan det. Skillnaden stavas M - A - T. Planeringen på just den punkten bör anses som aningens bristfällig. Annars en toppendag men en och en halv match i benen kan jag dessutom med gott samvete göra mest ingenting hela kvällen, kanske blir det lite underhållningsmusik:

stenåldern kan börja
nu för tiden är det här min enda chans att säga ifrån
här är en som stretar emot

Ljudnivå

Den, i nogranna vetenskapliga tester uppmätta, ljudnivån på campus visar på en signifikant, för att inte säga löjligt stor differans mellan lördag morgon och lördag kväll. Att det har någonting med alkohol står sedan länge klart, det forkarna nu försöker lokalisera är den faktiska källan den stora avvikelsen.

Tecken

Jag har en fråga och ni är välkommna med svar om ni har några. Idag när jag smet lite tidigare från vårt härliga telefonmöte skulle jag utan att göra något ljud signalera tåg. Alltså hur gör jag en charad för att visa att jag ska åka tåg. Vad är teckenspråkstecknet för tåg?

Min taktik vid disk

Min taktik när jag diskar är enkel: jag börjar högst upp i berget och arbetar mig neråt!

image44

Vm i effektivitet

Nu ska jag städa, diska, tvätta och duscha på 30 minuter för sedan dyker maten upp. Någon som vill placera ett vad på om jag hinner eller inte?

Kvällens planer

Kvällens planer tycks lite otydliga. Det stimmas och stånkas. Bob verkar galet tveksam men det kommer troligen att styra upp sig.

Dagens åktur med buss 7 i Växjö slutade med ett stort missförstånd och att vi åkte runt hela campus för att sedan hoppa av vid ett random rödljuse. Jag fick dock lite konstiga blickar från den glada NYduschade busschauffören.

Kontorslivet bjuder på vissa överraskningar

Hört på mitt kontor:

Potatisskalarljud - till följd av att Jennifer skalar en morot. Japp.


Läst i metro

I en insändare föreslår en person att ungdomar borde få gratis körkort


Dagen efter kommer en insändare som svar att ingenting är gratis.


Dag tre kommer följande insändare: "Svar till Marie som säger att ingenting
är gratis. Lite ironiskt att du säger det i Metro, eller?"


Helt underbart!


Vilken nivå är jag på?

Mitt horoskop i metro för ett par dagar sedan var helt obegripligt.
Det stod något om "auspicier", vad ända in i glödheta är det?


Och jag som har sagt att jag ska gå med i mensa - jag som inte ens förstår
mitt horskop i metro!


F.ö. betyder det något i stil med lyckosam eller lyckobådande.


Pulka?

Hört på tåget mellan Växjö och Älmhult 07:15

Jag "Jag har aldrig åkt snowboard"
Pete "Men du har åkt snowracer, och såndär vad heter det..."
Pete "... tvestjärt"

Det är inte lätt att skilja på insekter och stjärtlapp.


 är alltså inte samma som

15:10 mysteriet

Emil undrar vad som hände vid 15:10 idag. Jag kan avslöja att det var ganska lugnt, jag tror till och med att jag passade på att gå på toaletten vid den tiden.

Det återstår att se om någon imorgon kommer och skäller ut mig för att jag missat världens viktigaste möte.

Badar barn?

Hört på IKEA:

Jag - Det där var min gamla barndomskamrat
Lina - Va hur menar du då?
Jag - Ja typ barndomskamrat du vet?
Lina - Vad har ni delat badrum?

Det där med barndom och badrum är tydligen väldigt svårt.


3 april 15:10 igen

Nu är det den 3 april och klockan är nästan 15:10, ska bli spännande och se vad som händer!

Kolla här

Tack för det Paul

På mitt jobb jobbar Paul. Han är en rolig liten prick. Igår när jag ahde bokat ett litet litet litet grupprum för min långa telefonkonferans gick jag med mina grejer till rummet som var mörklagt. När jag kommer innanför dörren sitter det någon i en stol med armarna i kors, i mörker. Bara för att skrämmas, tack för det Paul.

image40

Ny buss

Tydligen finns det en ny buss på morgonen in till stationen. Den går ungefär 4-5 minuter senare än den jag tar nu. Märkligt nog byter länstrafiken kronoberg tidtabell i samband med sommartiden. I vilket fall som helst innebär det här såklart att jag kan ställa klockan 15 minuter senare på morgonen!

image39

Mobilsamtal 1 och 2

Idag har jag ringt de två mest poänglösa mobilsamtalen i hela sveriges avlånga rike. Båda var intressanta till innehållet, iallfall ett av dem. Det som gjorde dem meningslösa var det att avståndet mellan telefonerna i fråga med tydlighet understeg 1 meter.

Kort rast

Sitter i ett längre telefonmöte. 2½ timme hittills, jag har bidragit mycket till mötet: när jag joinade sa jag nämligen: "hej!", sedan dess har det varit tyst här borta.

image38

3 april 15:10

Jag hittade en postit lapp på mitt skrivbord. På den finns följande information att hämta:

"3 April
15:10"

Jag undrar vad jag ska göra då? Just snyggt.

image37

Knarkkunskap?

Hört i furubys omklädningsrum:

Erik - "Jag anställer inte rökare, de är inte lika effektiva"
Joje - "Vad menar du?"
Erik - "Jo dom springer ju iväg och röker stup i kvarten"
Joje - "Okej men om de knarkar då?"
Erik - "Det skiter jag i, de får gärna skjuta rökheroin bara dom säljer"

Observera att det roligaste är att man såklart röker rökheroin, det kan man ju inte skjuta upp!

RSS 2.0